ua en ru

Порошенко анонсував переформатування партії до парламентських виборів

Порошенко анонсував переформатування партії до парламентських виборів Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

В БПП розповіли деталі зустрічі з Порошенком

Партія "Блок Петра Порошенка - Солідарність" буде брати участь у наступних парламентських виборах. Про це журналістам розповів голова фракції БПП у Верховній раді України Артур Герасимов після зустрічі депутатів з Петром Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зустріч тривала приблизно півтори години. На ній були присутні окремі члени Кабінету міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом. Всього було близько 100 людей.

"На засіданні фракції було обговорено підсумки президентської кампанії. Будуть зроблені кадрові зміни в партійній структурі. Ми йдемо на парламентські вибори", - сказав Герасимов.

За його словами, відбір кандидатів від БПП на парламентські вибори буде заснований на праймеріз.

"Була озвучена позиція, що тепер при наборі в команду ми будемо проводити праймеріз серед тих, хто захоче стати її членами", - заявив Герасимов. Він додав, що зараз команда "аналізує ті помилки, які були здійснені під час кампанії".

Як розповіли РБК-України присутні на зустрічі, виступ Порошенка був присвячений майбутньому його команди і політсили. Зокрема, він заявив, що відразу після інавгурації Володимира Зеленського буде проведено партійний з'їзд БПП, на якому буде переформатована партія.

Під час зустрічі було порушено питання про зміну виборчої системи на наступних парламентських виборів. За словами нардепа з БПП Олександра Черненка, для того щоб впровадити на практиці нову виборчу систему залишилося мало часу.

Крім того, Порошенко звернувся до міністрів і попросив їх не писати заяви про відставку. У свою чергу у своєму виступі Гройсман не дав чіткої відповіді про те, в якому форматі він має намір брати участь у парламентських виборах.

За інформацією РБК-Україна в кінці засідання прийшов генеральний прокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що готовий співпрацювати з переможцем на виборах 2019 Володимиром Зеленським після його інавгурації.