ua en ru

Порошенко заявив, що ніякого офшорного скандалу не було

Порошенко заявив, що ніякого офшорного скандалу не було Фото: Петро Порошенко

Було об'єктивне професійне журналістське розслідування

Ніякого офшорного скандалу не було. Про це під час прес-конференції 3 червня журналістам заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніякого офшорного скандалу не було - було об'єктивне професійне журналістське розслідування Дмитра, не тільки Дмитра, а цілої команди журналістів, які знайшли декілька фактів. Факт перший: що була зареєстрована компанія, яка займалася виведенням грошей з України, вони мали три фондові докази до цього, які були продемонстровані глядачам", - заявив він.


Порошенко наголосив, що компанія створювалася з однією метою - передачі активів президента Порошенка у сліпий траст.

"Відповідь: компанія не мала банківського рахунку, ніяких переказів не було і не могло бути, компанія не використовувалася і не могла використовуватися ні для тінізації, ні для будь-яких інших речей і створювалася з однією метою - передачі активів президента Порошенка у сліпий траст у довіру власність для того, щоб відділити владу від бізнесу",- заявив Порошенко, наголосивши, що інформація про відкриття рахунків і перерахування грошей не відповідає дійсності.

"Були надані рекордні докази, но до реєстрації і до передачі активів були отримані відповідні відповіді від НБУ, від МЕРТ про те, що вони не можуть видати такі ліцензіі, оскільки ця операція передачі активів ліцензування не потребує",- додав глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко прогнозує інфляцію на рівні 8% у 2017 році.