ua en ru

Порошенко: без західних радників неможливо продати об'єкт великої приватизації

Порошенко: без західних радників неможливо продати об'єкт великої приватизації Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У законі про приватизацію є можливість використовувати британську правову систему

Без західних радників неможливо продати будь-який об'єкт великої приватизації. Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв’ю британському виданню Financial Times, відзначивши внесок британської сторони у закон про приватизацію, передає прес-служба глави держави.

"Протягом 25 років моя країна чекала нового закону про приватизацію, який встановлював би абсолютно нові стандарти приватизації, прозорі правила, можливість для інвестора використовувати британську правову систему, якщо він відчуває себе комфортно з цією позицією", - сказав Порошенко, відзначивши про нові правила приватизації державних підприємств.

Президент відзначив й інші реформи, що були впроваджені в Україні за останні півроку. Зокрема, Порошенко назвав реформи освітню та охорони здоров'я. Крім того, глава держави навів приклад реформ пенсійної, та судової.

"Ми робимо реформи не для МВФ, а для українського народу та майбутнього моєї держави. І я пишаюсь тим, що МВФ сказав, що протягом трьох років мого президентства ми зробили більше реформ, ніж у попередні 25 років", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 2 березня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон №7066 "Про приватизацію державного майна". Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої і великої приватизації; вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації; відповідальність за недостовірність, неповноту представлених документів; розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.