ua en ru

Порошенко за залучення російських інспекторів у складі місії ОБСЄ на Донбасі

Президент України Петро Порошенко виступає за залучення російських інспекторів у складі місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко виступає за залучення російських інспекторів у складі місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Донбасі. Про це він заявив під час телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом, передає прес-служба Президента України.

Петро Порошенко оголосив, що одним із важливих кроків є домовленість про збільшення кількості інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецькій і Луганській областях, в тому числі на блокпостах. Збільшення кількості спостерігачів повинно передбачати і запрошення російських інспекторів у складі місії ОБСЄ для моніторингу та підтвердження дотримання режиму припинення вогню українською стороною.

Порошенко також повідомив про десятки факти порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, зокрема, обстріл позицій українських військових, які належним чином зафіксовані.

Віце-президент США повідомив, що його країна уважно стежить за розвитком ситуації.

"Ми вражені, наскільки ретельно ви виконуєте заявлений мирний план і припинення вогню. Весь світ вас підтримує", - заявив Джозеф Байден.