ua en ru

Порошенко виступив за перерахунок голосів на виборах Київради і побажав "ДемАльянсу" перемоги

Кандидат у Президенти України Петро Порошенко, який набрав 54,7% (або 9 млн 856 тис. 911) за результатами обробки ЦВК 100% електронних протоколів, виступив за перерахунок голосів на виборах Київради. Про це Порошенко заявив на своїй сторінці у Facebook.

"Те, що сталося з підрахунком голосів на виборах до Київради, неприйнятно. Упевнений, що там, де були встановлені порушення, обов'язково має відбутися перерахунок голосів. Бажаю "Демократичному альянсу" справедливої ​​перемоги", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, сьогодні в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов зажадав від органів прокуратури, органів МВС та СБУ проведення ретельної перевірки підрахунку голосів на виборах до Київської міської ради.

"Фальсифікація і ознаки злочинної змови проти цієї партії ("Демократичний альянс", - ред.) очевидні. Організована група негідників хоче зірвати проходження цієї партії до Київради", - сказав в.о. глави АП Сергій Пашинський.

Нагадаємо, до Київської міської ради за підсумками обробки результатів голосування на 973 з 1082 дільниць, партія "Демократичний альянс" не проходить з показником 2,92%.