ua en ru

Порошенко виступив за введення податку на розкіш

Порошенко виступив за введення податку на розкіш Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко вважає, що слід запровадити оподаткування багатства та предметів розкоші

Президент України Петро Порошенко вважає, що в Україні слід запровадити оподаткування багатства і предметів розкоші. Про це Порошенко заявив у ході обговорення податкової реформи на Національному раді реформ, передає прес-служби глави держави.

Порошенко зазначив, що при введенні податкових новацій важливо не допустити скорочення соціальних виплат, особливо пенсій. "Податкова реформа не повинна здійснюватися за рахунок пенсіонерів та соціально незахищених верств населення", - сказав він.

Серед найбільш гострих проблем бізнесу Порошенко назвав обтяжливе адміністрування податків, нестабільність податкового законодавства, високе фіскальне навантаження на фонд заробітної плати, а також тіньову економіку і контрабанду.

"Спрощена система оподаткування - це не примха бізнесу, а створення мільйонів робочих місць, де люди самостійні робочим місцем, вони не дають значних надходжень у бюджет, і, разом з тим, не вимагають витрат з бюджету для забезпечення соціальних ризиків і викликів. Це - реальний інструмент розвитку малого і середнього підприємництва в країні", - заявив Президент.

Порошенко також наголосив на важливості реформування Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України сьогодні, 3 вересня, представить свій проект податкової реформи на засіданні Національної ради реформ.