ua en ru

Порошенко виступив у Раді з щорічним посланням: подробиці

Порошенко виступив у Раді з щорічним посланням: подробиці Фото: Петро Порошенко в Раді 6 вересня

Послання президента України: онлайн-трансляція

Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді 6 вересня виступив із щорічним посланням до народу України. Відео третього за рахунком звернення Порошенка до парламенту за час його президентства дивіться РБК-Україна.

Вранці 6 вересня відбулося відкриття п'ятої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. У залі зареєструвалося 367 парламентарів.

За закордонними контрактами Україна отримає кошти оборони на 1,5 млрд доларів, - Порошенко

Так, під час відкриття п'ятої сесії VIII скликання Верховної Ради України президент України Петро Порошенко заявив, що за закордонними контрактами Україна отримає кошти оборони на 1,5 млрд доларів.

"Ми з вами високо цінуємо підтримку західних партнерів. Зараз виконується більше 40 імпортних контрактів на постачання української армії різних засобів оборони на загальну суму 1,5 мільярда доларів", - заявив Порошенко.

Не хотів би ні мобілізації, ні воєнного стану, - президент України

У своєму виступі в Раді Порошенко також зазначив, що "ні від кого і ні від чого наша безпека не залежить більше, ніж від Збройних Сил України і від якісної роботи української дипломатії".

"В минулому році армія отримала близько 20 нових зразків озброєння та військової техніки. У поточному році Міноборони прийме ще 20", - сказав Порошенко.

Крім цього він зазначив, що не хотів би ні мобілізації, ні воєнного стану.

"Особисто я не хотів би ні мобілізації, ні військового положення. Я бачу зовсім інший план для нашої країни. Але чи буде нова хвиля часткової мобілізації або, не дай Бог, повна мобілізація? Остаточно відповідь на це питання залежить від Москви", - сказав глава держави.

Порошенко в Раді заявив, що Крим був, є і буде українським

"Заява Путіна, що питання Криму закрито, це тільки його марення. Крим був, є і буде українським!", - сказав глава держави.

Політична боротьба в Україні не повинна призвести до хаосу і отаманщини, - Порошенко

"Переконаний, що ми повинні засвоїти уроки історії. Переконаний, що політична боротьба не перетне ту грань, за якою замість демократії та європейських цінностей починається хаос, анархія, отаманщина", - заявив Порошенко під час свого виступу у Верховній Раді.

"Не пропущу бюджет на наступний рік", - Порошенко

Крім цього, президент України заявив, що не пропустить розгляд бюджету на наступний рік, в якому буде скасовано стипендії або держфінансування навчання на магістратурі.

Стратегічною метою України залишається вступ до НАТО, - Порошенко

"Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО", - заявив Порошенко.

За його словами, за 2,5 роки кількість прихильників вступу до НАТО в Україні зросла істотно перевищує число противників.

Виною падіння рівня життя українців є російська агресія, - Порошенко

"Падіння рівня життя людей, велика соціальна ціна російської агресії - все це важким каменем лежить на серці", - підкреслив Порошенко.

Порошенко: полювання на корупціонерів почалася

"Справжнє полювання на корупціонерів почалася. Свій шанс потрапити в ці мережі має кожен, у кого гріх за душею", - підкреслив президент.

Президент завершив свою промову в Раді