ua en ru

Порошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Порошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко входить в трійку лідерів президентських перегонів на виборах 2019

Петро Порошенко є одним з претендентів на перемогу на виборах 2019, за офіційними даними ЦВК, він вийшов до другого туру голосування. Детальніше про результати голосування - в матеріалі РБК-Україна.

Порошенко заявив про свій намір балотуватися в кінці січня поточного року і одним з останніх подав документи до Центрвиборчкому для реєстрації кандидатом у президенти. При цьому, чинний глава держави не сумнівається у своїй перемозі. Зокрема, на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому він, коментуючи свої шанси перемогти на виборах, відзначив, що за підсумками голосування будуть "чудові результати".

Результати другого туру

20:35 Петро Порошенко визнав поразку на виборах і привітав Володимира Зеленського з перемогою. У той же час, він заявив, що не піде з політики.

20:00 З'явилися перші екзит-поли другого туру виборів президента України. За Петра Порошенка віддали свої голоси 25,3% виборців. У той же час, Володимира Зеленського підтримали 73,2%.

Порошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата

18:00 Перші результати виборів з'явилися за підсумками голосування в Австралії. За даними Посольства України, Петро Порошенко отримав 72 з 99 виборців.

Порошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Фото facebook.com/Посольство України в Австралії

Рейтинги Порошенка перед другим туром виборів 2019

Соціологічна група "Рейтинг" у період з 12 по 16 квітня провела опитування серед українців щодо другого туру виборів президента, який відбудеться 21 квітня. Згідно з даними дослідження, за Володимира Зеленського планують проголосувати 51,8% респондентів, Петра Порошенка підтримують 19% опитаних.

Порошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата

КМІС провів телефонне опитування про настрої українців перед другим туром виборів. За даними КМІС за 15-16 квітня, розрив між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським знижується. Так, чинного президента мають намір підтримати 27,1% респондентів, а Зеленського - 50,6%.

Соціологічна група "Рейтинг" 5-10 квітня провела опитування по другому туру виборів, в якому взяли участь 3 тис. респондентів. Згідно з дослідженням, за Порошенка в другому турі мають намір проголосувати 21% респондентів, тоді як за Володимира Зеленського - 51%.

Порошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Дебати кандидатів

31 березня відразу після оголошення результатів екзит-полів Порошенко заявив про необхідність проведення дебатів кандидатів у президенти перед другим туром виборів. У штабі опонента Порошенко - Володимира Зеленського - заявили про готовність до участі в дебатах. Пізніше Зеленський записав відеоролик, в якому звернувся до Порошенка з пропозицією провести дебати не в телестудії, а на НСК "Олімпійський".

Володимир Зеленський іде на дебати!

Володимир Зеленський іде на дебати!

Опубліковано Команда Зеленського Середа, 3 квітня 2019 р.

Порошенко прийняв умови Зеленського і погодився на дебати на стадіоні.

Cтадіон, так стадіон

Правила дебатів прописані в законі про вибори Президента, почитайте будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже усталені правила. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу.

Опубліковано Петром Порошенком Середа, 3 квітня 2019 р.

На даний момент триває обговорення питання організації дебатів.

Однією з вимог Зеленського для проведення дебатів стало проходження медобстеження кандидатами з метою підтвердити, що "серед них немає наркоманів та алкоголіків". Порошенко погодився здати необхідні аналізи і 5 квітня він зустрівся з медиками на НСК "Олімпійський", результати експрес-тесту показали, що в організмі Порошенка психоактивних речовин не виявлено.

7 квітня в інтерв'ю на одному з телеканалів Порошенко заявив, що чекатиме Зеленського на НСК "Олімпійський" 14 квітня для проведення дебатів. У свою чергу, 8 квітня Зеленський записав відео, в якому назвав свою дату дебатів - 19 квітня.

Відзначимо, наразі ЦВК вже оголосило офіційні результати першого туру виборів і оголосило про проведення повторного голосування 21 квітня. До другого туру, як і очікувалося, виходять Порошенко та Зеленський.

Крім того, у ЦВК зазначили, що дебати кандидатів мають відбутися 19 квітня у студії "Суспільного". 9 квітня відбувся брифінг за участю представників Центрвиборчкому і "Суспільного" з дебатів кандидатів. Раніше в штабі Порошенко також заявили, що глава держави готовий провести дебати і 14, і 19 квітня. Порошенко також планує прийти на дебати в студію "Суспільного" 19 квітня, як це передбачено постановою Центрвиборчкому.

В ході брифінгу глава ЦВК Тетяна Сліпачук і глава НГТУ Зураб Аласанія заявили, що офіційними дебатами будуть вважатися тільки ті, які пройдуть 19 квітня в 20:00 в студії "Суспільного".

Разом з тим, 10 квітня представники Порошенка і Зеленського направили на НСК заявки на проведення дебатів. У Порошенка намір провести дебати на НСК і 14 квітня, і 19 квітня. У Зеленського планують дебати тільки 19 квітня.

11 квітня в ефірі "Право на владу" Петро Порошенко заявив, що чекає Володимира Зеленського для проведення дебатів. Зеленський, в свою чергу, заявив, що знаходиться в Парижі, а дебати відбудуться 19 квітня на НСК.

14 квітня Петро Порошенко прибув на НСК для проведення дебатів. Разом з тим, його опонент Володимир Зеленський на стадіон не приїхав. Чергові дебати призначені на НСК 19 квітня. Порошенко пропонує провести їх о 16:00, щоб встигнути на 20:00 на дебати в студію "Суспільного". Разом з тим, в штабі Зеленського наполягають на проведенні дебатів на НСК о 19:00.

Результати першого туру виборів

Після оголошення перших результатів екзит-полів, згідно з якими Порошенко займає друге місце, президент дав брифінг, на якому заявив, що починає боротьбу за перемогу в другому турі.

Говорячи про попередні результати, він зазначив, що розуміє сигнал, який суспільство дає владі. І цей сигнал, за його словами, є приводом для роботи над помилками.

"Перед другим туром і після нього я готовий до глибокого діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим туром", - зазначив він.

Результати підрахунку ЦВК:

1% протоколів - Петро Порошенко - 17,57%

2% протоколів - Петро Порошенко - 17,53%

5% протоколів - Петро Порошенко - 17,31%

10% протоколів - Петро Порошенко - 16,83%

15% протоколів - Петро Порошенко - 16,76%

20% протоколів - Петро Порошенко - 16,81%

25% протоколів - Петро Порошенко - 16,86%

30% протоколів - Петро Порошенко - 16,65%

35% протоколів - Петро Порошенко - 16,69%

40% протоколів - Петро Порошенко - 16,65%

45% протоколів - Петро Порошенко - 16,71%

50% протоколів - Петро Порошенко - 16,64%

55% протоколів - Петро Порошенко - 16,54%

60% протоколів - Петро Порошенко - 16,40%

65% протоколів - Петро Порошенко - 16,29%

70% протоколів - Петро Порошенко - 16,19%

75% протоколів - Петро Порошенко - 16,12%

80% протоколів - Петро Порошенко - 16,03%

85% протоколів - Петро Порошенко - 16,02%

90% протоколів - Петро Порошенко - 15,99%

95% протоколів - Петро Порошенко - 15,94%

98% протоколів - Петро Порошенко - 15,93%

99,89% протоколів - Петро Порошенко - 15,95%

100% протоколів - Петро Порошенко - 15,95%

За результатами підрахунків, на даний момент Порошенко лідирує в двох областях: Львівській (35,32%) та Тернопільській (24,36%).

Результати екзит-полів

Згідно з даними Національного екзит-полу, які були опубліковані за станом на 18:00 і на 20:00, Петро Порошенко вийде в другий тур.

Так, за станом на 18:00 він набирає 17,8% голосів виборців. За даними за 20:00 його результат на виборах не змінився.

Суперником Порошенко в другому турі буде Володимир Зеленський. Дані екзит-полу свідчать про те, що його підтримали 30,6% тих, хто проголосував українців.

Порошенко на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Програма Порошенка

У своїй передвиборчій програмі Петро Порошенко зазначив, що за наступні п'ять років Україна повинна стати одним з п'яти нових глобальних лідерів ІТ-сектора, зайняти лідируючі позиції в аграрному секторі на рівні Європи, стати регіональним лідером індустріального розвитку, транспортним хабом Східної Європи. Крім того, за словами Порошенка, Україна повинна стати однією з десяти найбільш відвідуваних країн Європи. Завдяки цьому, на його думку, вдасться подолати бідність в Україні і на реалізації цього плану дій він планує зосередитися.

Зазначені стратегічні пріоритети, як вважає Порошенко, дадуть поштовх економіці України, що дозволить залучити мільярди доларів інвестицій та створити додаткові робочі місця.

Крім того, Порошенко називає вступ до Європейського союзу і НАТО місією України і в 2023 році, за його словами, Україна подасть заявку на вступ до Євросоюзу і почне виконувати план дій щодо членства в Північноатлантичному альянсі.

Рейтинг Порошенко

Станом на початок жовтня Порошенко поділяв третю позицію в соціологічних рейтингах разом з лідером "Громадянської позиції" Анатолієм Гриценком, яких підтримували 7% потенційних виборців. У листопаді Порошенко також займав третє місце в рейтингу, поступаючись лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко і шоумену Володимиру Зеленському, пізніше Порошенко і Зеленський вирівняли позиції і розділили друге місце з підтримкою по 8%.

У листопаді-грудні глава держави знову опустився на третє місце в рейтингу, а вже в січні повернувся на другу сходинку рейтингу. Зокрема, за даними дослідження трьох соціологічних компаній (КМІС, Socis, Центр Разумкова) Порошенко готові були підтримати 16,4% опитаних. На першому місці був Зеленський з підтримкою до 23%. Потім Порошенко знову опускався на третє місце. За даними лютневих опитувань, Порошенко займав друге місце в рейтингу, поступаючись Зеленському.

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 5-19 березня поточного року, чинний президент Петро Порошенко займає третє місце в рейтине, за нього готові проголосувати 17,4% респондентів, тоді як за Зеленського - 24,9%, за Тимошенко - 18,8%. При цьому 20,8% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко, в перемогу Тимошенко вірять 18,6% респондентів, в перемогу Зеленського - 19,5%.

Разом з тим, за даними опитування КМІС, проведеного 14-22 березня, Порошенко займає друге місце в рейтингу кандидатів. За чинного президента готові проголосувати 17,1% респондентів. Порошенко поступається першим місцем Зеленському, якого готові підтримати 32,1% респондентів.

Згідно з останніми опитуваннями, Порошенко займає друге місце в рейтингу кандидатів у президенти. Зокрема, за даними Центру Разумкова, Порошенко підтримують 22,1% респондентів, а лідера рейтингу - Володимира Зеленського - 24,8%. Опитування проводилося 21-26 березня. Опитування групи "Рейтинг" за 22-27 березня свідчить про те, що друге місце Порошенко розділяє з Тимошенко - у них по 17%, а у Зеленського - 26,6%.

Крім того, 28 березня останні рейтинги оприлюднили КМІС і "Демократичні ініціативи". Так, за даними опитування за 20-26 березня, Порошенко займає друге місце з підтримкою 18,2% респондентів, а лідирує Зеленський - 27,6%.