ua en ru

Порошенко: якщо виникне необхідність проведення мобілізації, то вона буде єдиною в 2016

Порошенко: якщо виникне необхідність проведення мобілізації, то вона буде єдиною в 2016 Фото: Порошенко заявив, що якщо виникне необхідність мобілізації, то вона буде єдиною в 2016

Порошенко підкреслив, що перехід української армії на контракту основу забезпечує майже повне комплектування ЗСУ

Якщо в Україні виникне необхідність в проведенні мобілізації, то вона буде єдиною в 2016 році. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на урочистостях з нагоди відзначення другої річниці з дня створення батальйонів патрульної служби МВС особливого призначення, передає прес-служба глави держави.

Порошенко підкреслив, що перехід української армії на контракту основу забезпечує майже повне комплектування військових частин і підрозділів Збройних сил України.


З словами президента, це дало можливість значно відтермінувати проведення чергової мобілізації та скоротити її чисельність у 2016 році. У випадку ж, якщо виникне необхідність її проведення, "вона буде єдиною в цьому році".

"Якщо не буде загострення на Сході, ми зможемо забезпечити звільнення 4-ї і 5-ї хвиль мобілізації, в основному забезпечивши комплектацію частин і підрозділів військовослужбовцями за контрактом", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, представник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомляв, що сьомої хвилі мобілізації військовослужбовців може не бути.