ua en ru

Генштаб: сьомий хвилі мобілізації може не бути

Генштаб: сьомий хвилі мобілізації може не бути Фото: Владислав Селезньов повідомив, що сьомий хвилі мобілізації може не бути

Рішення Генеральний штаб прийме після завершення військових навчань "Весняний грім-2016"

Сьомий хвилі мобілізації військовослужбовців може не бути. Про це заявив представник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає "Радіо свобода".

За словами Селезньова, відповідне рішення Генеральний штаб прийме після завершення військових навчань "Весняний грім-2016".


"За три місяці до лав ЗСУ військовослужбовців-контрактників надійшло близько 18 тисяч, це досить серйозна цифра. Буквально після завершення стратегічних командно-штабних навчань ми зможемо зробити висновки, потрібна сьома хвиля мобілізації і якщо так, то в яких обсягах. За нашими розрахунками, буде стояти питання щодо призову від 5 до 10 тисяч громадян, але знову ж - тільки в тому разі, якщо така потреба буде", - повідомив Селезньов.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляв, що рішення про , проводити чи чергову хвилю мобілізації навесні, буде ухвалено березні 2016 .

"Сьогодні ми оцінюємо кількість контрактників, які приходять в армію, це досить велика кількість. У разі коли їх буде достатньо, щоб чисельність Збройних сил не зменшувалась нижче необхідного для відсічі агресора рівня, ми зможемо відстрочити термін мобілізації", - заявив Турчинов, додавши, що рішення щодо проведення мобілізації буде прийматися протягом березня, оцінюючи, зокрема, кількість контрактників.

Крім того, Петро Порошенко заявив про те, що завдяки великій кількості бажаючих укласти контракт з ВСУ, будуть переглянуті і скорочені плани з мобілізації.

"Тільки що я перевірив останні цифри, укладання контрактів з початку поточного року, цифри дають нам всі підстави для оптимізму. У тренувальних та навчальних центрів вже направлено 13 тисяч військовослужбовців, які уклали контракт у цьому році", - сказав Порошенко.