ua en ru

Порошенко ветував закон про автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам

Порошенко ветував закон про автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам Фото: Петро Порошенко

Розенко каже, що даний законопроект робив систему призначення субсидій незрозумілою

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон № 2676 "Про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)". Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Президент України ухвалив абсолютно правильне рішення і "ветував" законопроект № 2676, який позбавляв щонайменше 2 млн українців права на отримання субсидій. Нагадаю, що неодноразово наголошував на тому, що ухвалений законопроект робив систему призначення субсидій важкою і незрозумілою. І фактично обмежував право непрацюючих пенсіонерів та інвалідів на отримання субсидій", - написав Розенко.

Президент України ухвалив абсолютно правильне рішення і "ветував" законопроект № 2676, який позбавляв щонайменше 2 мільй...

Posted by Павло Розенко on 24 июля 2015 г.

Крім того, за словами міністра, законопроект повертав процедуру збору довідок з різних інстанцій від чого уряд відмовився ще 3 місяці тому.

Зазначимо, що цей законопроект спрощує процедуру оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Зокрема документ передбачає автоматичне нарахування субсидій для пенсіонерів та інвалідів на підставі даних з Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування.

Нагадаємо, 19 червня 2015 р. Верховна Рада України підтримала цей закон у першому читанні та в цілому. За відповідний законопроект № 2676 проголосували 229 нардепів при 226 мінімально необхідних.