ua en ru

Рада встановила автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам

Рада встановила автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 229 нардепів

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект № 2676 "Про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)". За відповідне рішення проголосували 229 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив один з авторів законопроекту - глава Радикальної партії Олег Ляшко, цей законопроект передбачає автоматичне нарахування субсидій на послуги ЖКГ.

"Якщо ви сьогодні підете в соцзабез та соціальні фонди ,ви там побачите величезні черги, які ходять і просять, щоб їм дали консультації для того, щоб отримати субсидію. Сьогодні 14 млн громадян мають право на отримання субсидій на послуги ЖКГ, а реально скористалися менше 15% з тих, хто має на це право... Тому колектив авторів підписали законопроект, який передбачає автоматичне нарахування субсидій. У Пенсійному фонді , у соціальному фонді є всі дані по пенсіонерам та інвалідам. Немає потреби їм заповняти ці папірці. Взяли дані з Пенсійного фонду, з Соціального фонду і автоматом оформили людині субсидію. Цей законопроект стосується 14 млн громадян", - сказав Ляшко.

Так, законопроект спрощує процедуру оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Законопроектом пропонується доповнити частину третю статті 5 закону України "Про житлово-комунальні послуги" новим абзацом щодо розрахунку, призначення та надання житлових субсидій.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 2074а, який пропонує не враховувати зарплату учасників АТО при нарахуванні субсидій.