ua en ru

Порошенко звільнив трьох суддів за порушення присяги

Порошенко звільнив трьох суддів за порушення присяги Фото: Петро Порошенко звільнив трьох суддів за порушення присяги

Дві судді з Донецька звільнені після переходу в "суди" на непідконтрольній території

Президент України Петро Порошенко звільнив трьох суддів за порушення присяги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

Повідомляється, що Порошенко підписав укази про звільнення суддів Донецького окружного адміністративного суду Наталії Мальцевої та Наталі Спасової, а також судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка за порушення присяги.


У поданні Вищої ради юстиції наголошується, що в січні 2015 року судді Мальцева і Спасова зайняли посади в "судах" на тимчасово окупованій території.

Суддя Оберемко в лютому 2015 року, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, погрожував вогнепальною зброєю працівнику ДАІ і відмовлявся пройти медичний огляд.

"Крім того, встановлено, що 15 вересня 2014 року при розгляді в судовому засіданні цивільної справи суддя Оберемко допустив порушення обов'язку забезпечення справедливого та неупередженого розгляду справи, чим порушив присягу судді", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко звільнив ще 11 суддів у зв'язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням або про відставку, а також через закінчення строку, на який був призначений суддя. Крім того, він підписав укази про переведення 5 суддів і призначення 27 суддів.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав закон про судоустрій та статус суддів, ухвалення якого є однією з ключових етапів судової реформи.