ua en ru

Порошенко: українська армія сьогодні одна з найбільш боєздатних

Порошенко: українська армія сьогодні одна з найбільш боєздатних Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко сподівається на швидке звільнення українських територій

Українська армія на сьогоднішній день є однією з найбільш боєздатних. Про це під час відвідування військово-технічних навчань ВСУ в Миколаївській області заявив Президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Ми готуємося до оборони своєї країни. На території України зараз знаходиться агресор, ворог і ми повинні зробити все можливе на своїй ділянці для того, щоб забезпечити ефективний захист. Ті, хто сьогодні брав участь у цих навчаннях, яскраво продемонстрували високий рівень", - зазначив Порошенко.

Президент також заявив, що якісно проведені навчання показують, що за рік ВСУ фактично відновилися.

Крім того, Порошенко знову підкреслив, що, незважаючи на зміцнення армії, Україна неухильно дотримується зобов'язання згідно з мінськими домовленостями.

"Дуже сподіваюся, що скоро будемо бачити українські території звільненими, але ще раз підкреслюю - Україна неухильно виконує мінські домовленості, тому в наступ українські ВСУ першими не підуть", - додав глава держави.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 26 квітня 2015 відвідає Чорнобильську атомну електростанцію в Київській області.