ua en ru

Порошенко: Україна могла б відмовитися від зовнішніх запозичень, якби не борги

Порошенко: Україна могла б відмовитися від зовнішніх запозичень, якби не борги Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, наступного року - пікові виплати з державного боргу

України могла б відмовитися від зовнішніх запозичень, якби не необхідність гасити давні борги. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на офіційному відкритті конференції YES, повідомляє прес-служба Порошенка.

За словами президента, з 2007 по 2010 рік держборг України збільшився на 26 млрд доларів, а з 2010 по 2014 - ще майже на 20 млрд доларів. Крім того, він додав, що наступного року - пікові виплати з державного боргу.

"В принципі могли би вже і відмовитися від зовнішніх запозичень, якби не необхідність гасити давні борги. Бо одні з тих, хто критикує нас за співпрацю з МВФ - до речі, мені приємно чути, що МВФ заявив, що це найбільш успішна програма з усіх програм існування незалежної Української держави із співпраці з Фондом і Україна зараз є success story on the emerging market", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна за два наступні роки має виплатити понад 10 млрд доларів за зовнішнім держборгом.

Додамо, раніше Рада з фінансової стабільності завляла про необхідність відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Члени ради підкреслили необхідність вчасної реалізації реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ, та зазначили, що затримки з реалізацією програми можуть створити суттєві ризики для макрофінансової стабільності в середньостроковій перспективі", - повідомлялося у звіті ради.