ua en ru

Рада з фінстабільності завила про необхідність відновлення співпраці з МВФ

Рада з фінстабільності завила про необхідність відновлення співпраці з МВФ Иллюстративное фото (flickr.com/Jamille Wilson)

Затримки з реалізацією програми МВФ можуть створити суттєві ризики для макрофінансової стабільності

Рада з фінансової стабільності завила про необхідність відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це йдеться у звіті ради, повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Як зазначається у звіті, Рада з фінансової стабільності наголосила на необхідності відновлення співпраці з МВФ.

"Члени ради підкреслили необхідність вчасної реалізації реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ, та зазначили, що затримки з реалізацією програми можуть створити суттєві ризики для макрофінансової стабільності в середньостроковій перспективі", - йдеться у звіті.

Крім того, повідомляється, що до кінця поточного року очікуваний обсяг фінансової допомоги від основних міжнародних донорів становить 3,48 млрд доларів, з яких 2 млрд доларів - від МВФ та 0,58 млрд доларів - від ЄС, які Україна планує отримати в рамках нової (четвертої) програми макрофінансової допомоги.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Україні до 19 вересня перебуватиме місія МВФ, представники якої вже провели зустрічі з представниками Нацбанку та уряду. Наразі тривають переговори, і за словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, через два тижні будуть оголошені результати переговорів з МВФ.

Зазначимо, однією з вимог МВФ, яку Україна має виконати, щоб отримати черговий транш є підвищення ціни на газ.

Додамо, Національний банк України розраховує на позитивний результат переговорів з МВФ після завершення роботи місії.