ua en ru

Україна за два роки має виплатити понад 10 млрд доларів за зовнішнім держборгом, - НБУ

Україна за два роки має виплатити понад 10 млрд доларів за зовнішнім держборгом, - НБУ Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Здійснення передбачених МВФ реформ є вкрай важливим для макрофінансової стабільності

Україна за два наступні роки має виплатити понад 10 млрд доларів за зовнішнім держборгом. Про це йдеться у звіті Ради з фінансової стабільності, повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Зокрема, у звіті наголошується на необхідності подальшого поступу в
проведенні реформ, передбачених програмою з МВФ. Повідомляється, що здійснення таких реформ є украй важливим для макрофінансової стабільності і доступу до фінансування від МВФ та інших міжнародних партнерів.

"Наближення пікових виплат за зовнішнім державним боргом (сумарно за два наступні роки - понад 10 млрд доларів) в умовах зростання відсоткових ставок на зовнішніх ринках боргового капіталу загострило увагу ради на розгляді питання відновлення співпраці з МВФ", - йдеться у звіті.

Як зазначається у звіті, Україна вже виконала одну з двох принципових вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) і прийняла закон "Про Вищий антикорупційний суд". Наразі, "залишається ще одна - приведення тарифів на газ для населення до ринкового рівня.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Рада з фінансової стабільності завила про необхідність відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Зазначимо, за даними Міністерства фінансів України, сукупний державний і гарантований державою борг України за липень 2018 року скоротився на 0,76% або на 590 млн гривень - до 75,71 млрд гривень.