ua en ru

Порошенко та Туск скоординували підходи щодо завершення ратифікації УА з Євросоюзом

Порошенко та Туск скоординували підходи щодо завершення ратифікації УА з Євросоюзом Фото: Петро Порошенко

Вони також обговорили графік політичного діалогу на найвищому рівні по лінії Україна-ЄС до кінця року

Президент України Петро Порошенко та президент Європейської ради Дональд Туск, який прибув в Україну для участі у заходах, присвячених 75-й річниці трагедії Бабиного Яру, скоординували підходи щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко провів зустріч з Туском, у рамках якої поінформував співрозмовника про розвиток ситуації на Донбасі та зусилля України у реалізації мінських домовленостей у контексті обговорення майбутніх відносин між ЄС та Росією під час засідання Європейської Ради 20-21 жовтня.

"Ми розраховуємо на збереження солідарності ЄС з Україною та продовження санкційного тиску на Росію до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - наголосив Порошенко.

У свою чергу, Туск повідомив, що Європейський Союз готовий і надалі всебічно підтримувати Україну на шляху економічного зростання, реформ та протидії агресії.

"Лідери скоординували підходи щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також якнайшвидшого схвалення Європейським Парламентом та Радою ЄС рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, співрозмовники обговорили графік політичного діалогу на найвищому рівні по лінії Україна-ЄС до кінця року, включаючи орієнтовні терміни проведення чергового саміту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Європейської ради Дональд Туск 28-29 вересня відвідає Київ.