ua en ru

Суд звільнив лідера "Батальйонного братства", - Порошенко

Суд звільнив з-під арешту лідера "Всеукраїнського батальйонного братства" В'ячеслава Фурсу, заарештованого 4 лютого 2015 р. Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу в Раді, представляючи Віктора Шокіна на посаду генпрокурора, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я закликаю вас не витрачати час, і як ми домовлялися на цьому тижні проголосувати у другому читанні за закон про судову реформу. Маю право це вимагати. Адже кілька днів тому я повідомляв про розкриття СБУ мережі агентів спецслужби сусідньої держави, яке називалося "Батальонное братство". Але вчора наш суд відпустив злочинця на волю. І миритися з цим я не можу як головнокомандувач. Тому ми не повинні дати жодної можливості винним і злочинцям уникати покарання. Я закликаю 24 години на добу попрацювати і прийняти це дуже важливе рішення", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, увечері 3 лютого близько 30 мітингувальників, що назвалися учасниками "Всеукраїнського батальйонного братства", пікетували Адміністрацію Президента України.

Згодом до мітингувальників вийшов заступник глави АПУ Андрій Таранов і пообіцяв, що учасники пікету будуть мати можливість зустрітися з Президентом Порошенко.

Голова Служби безпеки України наступного дня заявив, що СБУ затримала організаторів пікету під Адміністрацією Президента України.