ua en ru

Порошенко повідомив, коли внесе у Раду законопроект про публічні закупівлі

Порошенко повідомив, коли внесе у Раду законопроект про публічні закупівлі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко внесе до Ради законопроект про закупівлі як невідкладний наступного пленарного тижня

Президент України Петро Порошенко внесе до парламенту законопроект про зміни до публічних закупівель як невідкладний після розгляду всіх пропозицій наступного пленарного тижня. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Після розгляду всіх пропозицій внесу до Верховної ради законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" як невідкладний", - зазначив Порошенко.

Порошенко зазначив, що за результатами попередніх нарад проект змін до закону вже практично готовий і зазначив, що він має надійти до Верховної ради до наступного пленарного тижня.

За його словами, система ProZorro, на базі якої відбуваються закупівлі, дозволила зекономити понад 27 млрд гривень бюджету у 2017 році.

"Однак є ті, хто намагається обійти публічну процедуру торгів. Головна мета внесення змін до Закону "Про публічні закупівлі" - зберегти усі позитивні напрацювання ProZorro і не дати нікому її дискредитувати", - сказав Порошенко.

Зазначимо, що законопроект дозволяє органам державного фінансового контролю моніторити та виявляти порушення у сфері держзакупівель. Документом створюються умови для подолання корупції в закупівлях.

Нагадаємо, раніше в Антимонопольному комітеті України розповіли, на кого в лютому 2018 року надійшло найбільше скарг при здійсненні публічних закупівель. Так, найбільша кількість скарг була подана проти філій ПАТ "Укрзалізниця".