ua en ru

Порошенко: РНБО розгляне введення санкцій проти РФ завтра

Порошенко: РНБО розгляне введення санкцій проти РФ завтра Фото: Петро Порошенко

Новий пакет санкцій можуть ввести 2 вересня

Рада національної безпеки і оборони України завтра, 2 вересня, розгляне питання введення санкцій проти РФ. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відвідин у Центральному госпіталі МВС поранених бійців Національної гвардії, які постраждали в результаті зіткнень біля Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Засідання (РНБО, на якому буде розглядатися питання введення санкцій проти РФ, - ред.) відбудеться завтра", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, 12 серпня Кабінет міністрів України схвалив новий пакет санкцій України проти РФ. Після цього документ був направлений на розгляд Ради нацбезпеки і оборони.

Як раніше повідомлялося, Порошенко заявив, що восени Україна введе персональні санкції проти Росії в разі невиконання зобов'язань.

"Україна сьогодні підтвердила свою репутацію надійного партнера, посилила імідж країни, яка виконує взяті на себе міжнародні зобов'язання і виконує мінські угоди, на відміну від Росії. І якщо Москва не схаменеться, восени будуть продовжені персональні санкції проти осіб, причетних до аншлюсу Криму та окупації Донбасу, а на початку наступного року - і секторальні економічні санкції", - заявив глава держави.

Крім того, під час робочого візиту в Брюссель, Порошенко заявляв про те, що очікує від Євросоюзу продовження та посилення санкцій проти РФ.

"Мирний процес повинен бути справжнім, а не фейковим. Росія не виконує Мінські домовленості. Ми очікуємо, що Європейський союз найближчим часом схвалить посилення санкції у зв'язку з російською агресією по відношенню до України", - зазначав Президент.