ua en ru

Порошенко наступного тижня здійснить візит до Туреччини

Порошенко наступного тижня здійснить візит до Туреччини Фото: Петро Порошенко

Порошенко візьме участь у Всесвітньому гуманітарному саміті, що проходитиме в Стамбулі 23 травня

Президент України Петро Порошенко наступного тижня здійснить робочий візит до Туреччини, де, зокрема, візьме участь у Всесвітньому гуманітарному саміті, що проходитиме в Стамбулі 23 травня. Про це Порошенко заявив сьогодні у Києві, відкриваючи концерт-реквієм пам'яті жертв геноциду кримських татар, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми і надалі вживатимемо всіх заходів щодо утримання на порядку денному європейської і світової політики питання незаконної окупації Криму як безпрецедентного після Другої світової війни факту порушення міжнародного права. В понеділок в Стамбулі на Всесвітньому гуманітарному саміті я буду обговорювати ці питання з провідними міжнародними лідерами", - заявив він.


Він також додав, що до складу делегації увійдуть лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, а також переможниця "Євробачення-2016" Джамала.

"До складу делегації я, зрозуміло, включив і високодостойних лідерів кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва і Рефата Чубарова також в складі делегації буде Джамала", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні сьогодні, 18 травня, відзначається річниця депортації кримських татар.