ua en ru

Порошенко сьогодні відвідає Брюссель

Порошенко сьогодні відвідає Брюссель Фото: Петро Порошенко

Президент зустрінеться з головою Євроради Туском і керівником Єврокомісії Юнкером

Президент України Петро Порошенко в четвер, 27 серпня, здійснить робочий візит до Брюсселя (Бельгія). Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"У четвер, 27 серпня, Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Королівства Бельгія", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, Порошенко у Брюсселі планує зустрітися з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Також український лідер збирається провести двосторонні переговори з керівництвом Бельгії, з яким обговорить питання безвізового режиму.

"Дуже важливу складову будуть мати енергетичні переговори і для того, щоб нам забезпечити реверс європейського газу і надійне забезпечення транзиту газу для виконання наших функцій по забезпеченню Європи енергетикою", - заявив Порошенко в Києві 20 серпня.

Нагадаємо, що 24 серпня Петро Порошенко зустрівся в Берліні з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Франсуа Олландом. Під час переговорів Президент України підкреслив, що новий формат переговорів по вирішенню конфлікту на Донбасі не потрібен.

"Альтернативи Мінському процесу не існує. Ми це говорили у спільній заяві на саміті НАТО 5 вересня минулого року. Ми це говорили, коли підписували 12 лютого 2015 в Мінську, півроку тому. Ми це говоримо і зараз. Ми впевнені в тому, що Мінський процес, заснований на мирному плані, абсолютно універсальним інструментом", - заявив глава держави.