ua en ru

Порошенко розповів про спрощення при відкритті бізнесу

Порошенко розповів про спрощення при відкритті бізнесу Фото: президент України Петро Порошенко

Кількість перевірок ДФС скоротилася втричі

За останні два роки в Україні була здійснена низка кроків, спрямованих на спрощення відкриття бізнесу. Про це сьогодні під час засідання Національної ради реформ заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.


"За останні два роки ми здійснили низку дуже важливих кроків - значно спрощена процедура відкриття бізнесу, на 40% скорочена кількість документів, які необхідно подати і кількість часу, який потрібно витратити для того, щоб відкрити бізнес в Україні", - заявив Порошенко, зазначивши, що кількість дозволів, необхідних для відкриття власної справи також була скорочена з 143 до 84

"Втричі скорочено кількість перевірок ДФС і це в першу чергу стосується малого і середнього бізнесу, де податківцям просто нічого робити", - додав Порошенко.

За його словами, велика частина дозвільних рішень, які досі існують у країні, повинні бути скасовані, а інші передані на місця.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що на даний момент у Верховній Раді зареєстровано 39 законопроектів зі спрощення ведення бізнесу.