ua en ru

Порошенко розповів про неофіційну частину розмови з Тіллерсоном

Порошенко розповів про неофіційну частину розмови з Тіллерсоном Фото: Петро Порошенко і Рекс Тіллерсон (прес-служба АПУ)

Держсекретар США особисто повідомив Порошенку про рішення надати Україні летальну зброю

Президент Петро Порошенко заявив, що інформацію про готовність Білого дому торгувати з Україною зброєю підтвердив особисто глава Державного департаменту США Рекс Тіллерсон у телефонній розмові ввечері 22 грудня. Рішення США дозволити продаж Україні летальних озброєнь Порошенко у своєму Facebook назвав довгоочікуваним.

Водночас в офіційному звіті про цю бесіду, опублікованому на сайті президента, тема торгівлі зброєю не згадувалася.

"Як і домовлялися з президентом Дональдом Трампом, без зайвого шуму, спокійно, Україна отримає летальну зброю з США. Це принципове і довгоочікуване рішення американської адміністрації було підтверджено під час моєї вчорашньої розмови з держсекретарем Рексом Тіллерсоном", - написав Порошенко.

Він також подякував Трампу і "всіх американських друзів" за рішучу підтримку України, зазначивши при цьому, що вона була двопартійною.

ПП: Як і домовлялися з Президентом Donald J. Trump, без зайвого галасу, спокійно, Україна отримає летальну оборонну збр...

Опубліковано Петром Порошенком 23 грудня 2017 р.

"Американська зброя в руках українських воїнів - не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів і мирного населення, а також ефективної самооборони, відповідно до статей 51 Статуту ООН", - пояснив глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ухвалили рішення поставити Україні "просунуті оборонні засоби" в рамках зусиль Вашингтона щодо зміцнення обороноздатності країни.