ua en ru

США нададуть Україні оборонне озброєння

США нададуть Україні оборонне озброєння Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

У Департаменті відзначили, що даний крок допоможе зміцнити суверенітет і захиститися від зовнішньої агресії

Сполучені Штати Америки (США) прийняли рішення поставити Україні "просунуті оборонні засоби" в рамках зусиль Вашингтона щодо зміцнення обороноздатності країни. Про це повідомила начальник прес-служби Держдепартаменту Хезер Науерт, передає Reuters.

"Сполучені Штати прийняли рішення надати Україні просунуті оборонні засоби в рамках наших зусиль, спрямованих на те, щоб допомогти Україні зміцнити обороноздатність в довгостроковій перспективі, захистити суверенітет, територіальну цілісність і стримати подальшу агресію", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, поки не відомо про яке озброєння йде мова.

"Американська військова допомога носить виключно оборонний характер. Як ми завжди говорили, Україна є суверенною державою, у неї є право захищати себе", - заявила Науерт.

Зазначено, що Сполучені Штати "зберігають прихильність мінським домовленостями", які дають можливість вирішити конфлікт на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що продаж Україні протитанкових ракет, які могли б включати в себе американську систему Javelin, спровокує сильну реакцію з боку Росії.