ua en ru

Порошенко розраховує на прийняття закону про Антикорупційний суд найближчим часом

Порошенко розраховує на прийняття закону про Антикорупційний суд найближчим часом Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко прогнозує завершення створення антикорупційної інфраструктури

Президент України Петро Порошенко розраховує на прийняття Верховною Радою законопроекту про Антикорупційний суд уже найближчим часом. Про це Порошенко заявив під час заходу щодо підписання угоди "Укрзалізницею" та General Еlectric про спільну модернізацію локомотивного складу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зі свого боку я хочу наголосити, що ми рішуче продовжуємо наш рух шляхом реформ. Я висловлюю тверде переконання, що буде проголосований найближчим часом в першому читанні, буде завершена коротка дискусія, буде прийнятий законопроект про Антикорупційний суд, завершення створення антикорупційної інфраструктури", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло що суддів в Антикорупційний суд будуть вибирати за тими ж правилами, що і суддів Верховного суду України. Тобто, суддів буде пропонувати президент, а правила, за якими відбувається відбір суддів, не будуть відрізнятися від інструментів для виборів у Верховний і Конституційний суди.