ua en ru

Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США

Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Фото: Петро Порошенко та Майкл Пенс (колаж РБК-Україна)

Пенс підкреслив важливість збереження санкцій проти Росії

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Майклом Пенсом. Про це повідомляє прес-служба українського президента.

"Глава держави поінформував віце-президента США про поточну ситуацію на Донбасі та продовження провокацій з боку контрольованих Росією бойовиків, які не припиняють порушувати оголошений напередодні режим повного припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Порошенко наголосив на важливості подальшого тиску на Росію для забезпечення належного виконання нею безпекових аспектів Мінських домовленостей. Він висловив вдячність за нещодавнє рішення президента США Дональда Трампа продовжити на рік відповідні санкції проти Росії.

Своєю чергою, Пенс підкреслив важливість збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей і повернення Криму Україні.

Співрозмовники також обговорили розгортання ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі, надання Україні американської оборонної зброї та розвиток двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

З Віце-президентом США Vice President Mike Pence телефоном обговорили поточну ситуацію на Донбасі та подальші кроки з ме...

Опубліковано Петром Порошенком 6 березень 2018 р.

Нагадаємо, 2 березня Трамп продовжив на 1 рік національну надзвичайну стратегію проти Росії через її анексію Криму і агресію в Україні.