ua en ru

США продовжили санкції проти Росії ще на рік

США продовжили санкції проти Росії ще на рік Фото: прапори США та Росії (РБК-Україна)

Санкції продовжать діяти з 6 березня 2018 року

Президент США Дональд Трамп продовжив на 1 рік національну надзвичайну стратегію проти Росії через її анексію Криму і агресію в Україні. Про це повідомляється на сайті Білого Дому.

Зокрема, у повідомленні, переданому конгресу, йдеться, що надзвичайна ситуація оголошена 6 березня 2014 року повинна продовжуватися і після 6 березня 2018 року.

"У відповідності з розділом 202 (d) Національного закону про надзвичайний стан я продовжую на 1 рік національний надзвичайний стан, проголошене в наказі 13660", - йдеться в повідомленні Трампа.

Також у документі наголошується, що ця міра була необхідна щоб впоратися з незвичайним і надзвичайною загрозою національній безпеці і зовнішній політиці США, які були створені діями і політикою осіб, які підривають демократичні процеси і інститути в Україні; загрожують світу, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальної цілісності; і сприяють незаконному привласненню активів.

Раніше, США вже неодноразово продовжували санкції проти Росії в 2014 році через незаконну анексію Криму, пізніше розширювали і продовжували їх кілька разів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінфін США введе нові санкції проти РФ в найближчі 30 днів.