ua en ru

Порошенко просить РНБО ввести митний спецрежим для Криму

Порошенко просить РНБО ввести митний спецрежим для Криму Фото: Петро Порошенко доручив підготувати спеціальне засідання РНБО

Порошенко доручив підготувати спеціальне засідання РНБО

Президент України Петро Порошенко просить Раду національної безпеки і оборони (РНБО) ввести режим спеціального митного захисту вздовж лінії адміністративного кордону з Кримом. Про це йдеться у зверненні президента щодо другої річниці початку спротиву російській окупації Криму.

"Вимагаю від уряду внести на розгляд РНБО і питання щодо тимчасового режиму спеціального митного захисту вздовж лінії адміністративного кордону Херсонської області та АРК, а також енергетичну стратегію щодо Криму", - йдеться у зверненні.

Порошенко також зазначив, що доручив підготувати спеціальне засідання РНБО.

"Від Кабінету Міністрів очікую детального план-графіку захисту національних інтересів України в міжнародних судах, притягнення держави-агресора до відповідальності перед Україною, як державою, та українськими приватними компаніями", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, лідер кримських татар, народний депутат України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Джемілєв прогнозує повернення Криму Україні через півтора року.