ua en ru

Порошенко просить антикорупційних активістів стежити за будівництвами на об'єктах Міноборони

Порошенко просить антикорупційних активістів стежити за будівництвами на об'єктах Міноборони Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент пропонує скласти "чорний список" недобросовісних підрядників

Президент України Петро Порошенко звернувся до громадських активістів з проханням відслідковувати роботу підрядників, які виконують будівництво на об'єктах Міністерства оборони. Про це президент сказав у ході наради у Старичах Львівської області у вівторок, 16 жовтня, повідомляє РБК-Україна.

Нарада, зокрема, стосується програми будівництва житла для військовослужбовців.

"Звертаюся до громадських активістів, які роблять велику справу у питанні боротьби з корупцією. Прошу вас також відслідковувати і недоброчесних підрядників на будівництві об’єктів Міноборони та скласти "чорний список" тих, хто недобросовісно використовує кошти платників податків", - зазначив Порошенко.

Порошенко просить антикорупційних активістів стежити за будівництвами на об'єктах Міноборони

Він також нагадав, що було поставлено завдання збудувати 184 гуртожитки в Україні, та щонайменше 80 з них - до кінця 2018.

"Це непросте завдання, при будівництві 16 Міноборони було вимушене розірвати контракти. Однак, сьогодні у Старичах ми побачили готові гуртожитки для 23 тисяч контрактників", - сказав президент.

За словами Порошенка, на сьогодні вже є проекти та почато будівництво 4-поверхових будинків для сержантського складу з квартирами-студіями.

Порошенко просить антикорупційних активістів стежити за будівництвами на об'єктах Міноборони

Нагадаємо, у Хмельницькому 13 жовтня вручили ключі від квартир для 90 сімей військовослужбовців Національної гвардії України.

Додамо, що також у травні 2018 року Кабінет міністрів України виділив 300 млн гривень на житло для сімей загиблих і постраждалих на Донбасі військових.