ua en ru

Кабмін виділив 300 млн гривень на житло для сімей військовослужбовців АТО

Кабмін виділив 300 млн гривень на житло для сімей військовослужбовців АТО Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Передбачається, що на ці гроші закуплять 327 квартир

Кабінет міністрів України виділив 300 млн гривень на житло для сімей загиблих і постраждалих на Донбасі військових. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, що в бюджеті на 2018 рік передбачена субвенція на виплату грошової компенсації на житло для сімей загиблих в АТО, осіб з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання в АТО, а також тим, хто потребує поліпшення житлових умов в розмірі в сумі 329,8 млн гривень.

За інформацією регіональних органів соціального захисту населення, станом на 12.04.2018 кількість громадян, яким передбачена виплата грошової компенсації на житло, становить 327 осіб. Відповідно, потреба у витратах на виплату компенсації членам сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю становить 299,9 млн гривень.

З урахуванням зазначеного пропонується провести розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації в загальному обсязі 299,900 млн гривень.

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада планує надати право постановки на квартирний облік переселенцям з інвалідністю.