ua en ru

Порошенко прокоментував конфлікт Авакова та Саакашвілі

Порошенко прокоментував конфлікт Авакова та Саакашвілі Фото: президент України Петро Порошенко

Президент заявив, що в Нацраді неприпустимі образи, особливо ті, які мають ксенофобський підтекст

Президент України Петро Порошенко прокоментував конфлікт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, який стався вчора на засіданні Національної ради реформ, передає прес-служби глави держави.

"Як Президент, гарант Конституції, прав і свобод громадян, я не можу обійти мовчанням ганебний інцидент, який стався в понеділок на Національній раді реформ. Дискусія на цьому майданчику часто виходить гострою і гарячою. Там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. Але в Нацраді, де як ніде, неприпустимі брутальна лайка та образи, - особливо ті, які мають ксенофобський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів її український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що не шкодує про те, що запросив в Україну міжнародну команду реформаторів. Порошенко також зазначив, що "хотів би, щоб ні державні службовці, ні народні депутати не брали участі в подібних виставах".

"Переконливіше буде виглядати не той, хто скаже красивіше, а хто свою доказову базу подасть у Національне антикорупційне бюро", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, вчора на засіданні Національної ради реформ відбулася сварка між Арсеном Аваковим і Михайлом Саакашвілі. Аваков заявив, що Саакашвілі втратив контроль, відповідаючи на його запитання під час засідання. Після цього, Аваков хлюпнув водою в обличчя глави Одеської ОДА. За словами нардепа Сергія Лещенка, Аваков кинув у склянку Саакашвілі.

Заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що Нацрада реформ не буде оприлюднювати відеозапис і стенограма вчорашнього засідання.