ua en ru

Порошенко закликає ЄС скликати позачергову Європейську Раду для введення санкцій проти РФ

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Фінляндії Александром Стуббом закликав Європейський Союз скликати позачергову Європейську Раду для введення санкцій проти Російської Федерації.

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Фінляндії Александром Стуббом закликав Європейський Союз скликати позачергову Європейську Раду для введення санкцій проти Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Порошенко наголосив, що саме Європейська Рада своїм рішенням зможе запровадити наступні рішучі кроки проти тих, хто підтримує терористів.

Президент України повідомив, що, незважаючи на трагедію з малайзійським авіалайнером і чітке розуміння того, що вона була спричинена діями терористів, досі не припинено надходження озброєння та бойовиків через російський кордон. Президент України наголосив, що подальші зусилля мають бути зосереджені на припиненні підтримки терористів з російського боку і висловив сподівання на міжнародне сприяння.

Водночас Президент України подякував прем'єру Фінляндії за особливу увагу, оскільки трагедія з літаком є не лише українським питанням, а предметом глобальної безпеки. Він також поінформував, що, попри протидію терористів, українським фахівцям нарешті вдалось вивезти тіла загиблих з місця трагедії, які будуть далі транспортовані до Нідерландів для подальшої ідентифікації і проведення необхідних процедур.

У свою чергу Александр Стубб поінформував, що на сьогоднішньому засіданні Ради ЄС буде приділено особливу увагу ситуації в Україні та питанню збитого літака Малайзійських авіаліній.