ua en ru

Порошенко закликав вдосконалити законодавство по приватизації

Порошенко закликав вдосконалити законодавство по приватизації Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Необхідно обговорити і в найкоротші терміни запропонувати ВР оптимальний варіант приватизаційних правил

Президент України Петро Порошенко закликав вдосконалити законодавство по приватизації. Про це він сказав у ході засідання Національної ради реформ, передає прес-служба голови держави.

"Маємо, нарешті, вдосконалити законодавство приватизації. Не лише через запровадження електронних аукціонів, а повністю забезпечити прозорий процес", - наголосив президент.

Порошенко підкреслив, що у влади є бажання і політична воля забезпечити приватизацію об’єктів державної власності ефективно, відкрито, конкуренто і за новими законодавчими нормами, які забезпечать доступ до цього процесу вітчизняних і іноземних інвесторів, за виключенням країни-агресора.

За його словами, необхідно обговорити і в найкоротші терміни запропонувати Верховній Раді України оптимальний варіант приватизаційних правил.

Нагадаємо, Порошенко підкреслив, що приватизація є важливим елементом антикорупційної стратегії України. Раніше президент назвав способи залучити інвестиції в країну. "Земельний ринок і приватизація - два надійних способу швидко залучити в Україну гідний обсяг інвестицій", - відзначав глава держави.