ua en ru

Порошенко закликав посилити міжнародний тиск на РФ через ситуацію в Авдіївці

Порошенко закликав посилити міжнародний тиск на РФ через ситуацію в Авдіївці Фото: Петро Порошенко закликав посилити тиск на РФ через ситуацію в Авдіївці

Кіска висловив підтримку Україні і висловився за негайне припинення вогню

Президент України Петро Порошенко закликав посилити міжнародний тиск на Російську Федерацію через ситуацію в Авдіївці Донецької області. Про це він сказав в ході телефонної розмови з президентом Словаччини Андреєм Кіскою, передає прес-служба Порошенка.

"Російські бойовики обстрілюють Авдіївку, не даючи можливості відновити електропостачання. Світ має бути активнішім у тиску на Росію, щоб припинити вогонь", - сказав голова української держави.

Він наголосив на важливості дотримання режиму санкцій Європейського союзу проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань в рамках мінського процесу.

У свою чергу Кіска висловив підтримку Україні і висловився за негайне припинення вогню. Порошенко подякував словацькому лідеру за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Окрему увагу було приділено підтримці словацькою стороною впровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.

Нагадаємо, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розраховує, що вдасться домовитися про режим тиші в Авдіївці завтра, 3 лютого 2017 року.