ua en ru

Ситуація в Авдіївці: що відбувається в місті

Ситуація в Авдіївці: що відбувається в місті Фото: обстріл Авдіївки почався в неділю вранці

Обстріл Авдіївки триває з неділі, ситуація в місті напружена

Обстріл Авдіївки триває. Ситуація в місті загострилася в неділю вранці, коли він в черговий раз став метою обстрілу бойовиків. За ці дні з боку терористів було кілька спроб штурму позицій українських військових і самого міста. Сили АТО успішно відбивають атаки бойовиків, але в результаті обстрілу була пошкоджена лінія електропередач, що практично зупинило роботу Авдіївського коксохімічного заводу і Донецької фільтрувальної станції. Жителі Авдіївки та Ясинуватої залишилися без тепла, електрики та води. Ремонтні бригади не можуть виїхати на місце розриву електропередач, так як обстріл Авдіївки триває. Детальніше про ситуацію в місті в матеріалі РБК-Україна.

31 січня

обстрілу Авдіївка залишилася без електрики, теплопостачання і води

З-за сильного обстрілу Авдіївка була знеструмлена. Як повідомив глава військово-цивільної адміністрації міста Павло Малихін, електрики немає, але теплопостачання не було перервано, воно надходить із Авдіївського коксохімічного заводу. Проте пізніше стало відомо про те, що місто залишився не тільки без електрики, але і практично без тепла і води.

"Вранці стріляли з танків і гармат. Зараз тривають обстріл зі стрілецької зброї. Ситуація дуже напружена, бої не зупиняються. Під час бойових дій пошкоджена лінія електропередач, фактично є один enter, який забезпечує Коксохім і Донецьку фільтрувальну станцію. По всій Авдіївці електроенергія відсутня", - повідомив глава Донецької ВГА Павло Жебрівський.

Пізніше з'явилося повідомлення про те, що жителі Авдіївки та Ясинуватої залишилися без електрики, води і теплопостачання. У МЗС України констатували погіршення гуманітарної ситуації. У свою чергу, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про те, що провести ремонтні роботи можна буде тільки після припинення обстрілів.

"Ми готуємо резервні варіанти: транспорт, перевезення, щоб на час ремонту забезпечити людей всім необхідним", - додав він.

Авдіївський коксохім знеструмлено

Вчора, 30 січня, в результаті обстрілу було знеструмлено авдіївський коксохімічний завод. Генеральний директор Муса Магомаем повідомив про те, що на підприємстві почалася консервація.

Щойно відбили останній enter. Завод знеструмлений. Починаємо консервацію.

Опубліковано Musa Magomedov 30 січня 2017 р.

Пізніше Павло Жебрівський повідомив про те, що завод забезпечує циркуляцію тепла в теплоносіях.

"ДСНС терміново перекидає в Авдіївку додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові пушки, великі намети, буржуйки, кухні, воду, продукти харчування. Координаційний центр посилено працює над тим, щоб забезпечити на ранок доставку для жителів гарячого харчування", - написав він.

"Оголосили в Авдіївці надзвичайний стан. Перебуваю зараз тут. Створили в Авдіївці Обласний координаційний центр, в який увійшли керівники міста, силовики, рятувальники та представники підприємств міста", - повідомив Жебрівський пізніше.

Порошенко перервав візит до Німеччини

З-за ситуації в Авдіївці Петро Порошенко перервав свій візит до Німеччини

"Президент перервав візит до Німеччини з-за надзвичайної ситуації в Авдіївці, що межує з гуманітарною катастрофою", - повідомив його прес-секретар Святослав Цеголко.

В Авдіївці почалася евакуація

З-за сильних обстрілу в Авдіївці почалася евакуація. Як повідомив нардеп Євген Дедей, евакуація проходить в старій частині міста. Бойовики ведуть вогонь з Градів.

"Прямо зараз почалася евакуація старої частини Авдіївки з-за сильних обстрілу Градами. Ситуація стає все більш критичною", - написав парламентарій.

Прямо зараз почалася евакуація старої частини Авдіївки з-за сильних обстрілу Градами. Ситуація стає все більш критичною.

Опубліковано Евгенієм Дейдеєм 31 січня 2017 р.

Авдіївка була обстріляна "Градами"

У мережі з'явилося відео, на якому зображений обстріл Авдіївки з допомогою РСЗВ "Град".

З приводу вранішнього обстрілу Авдіївки. Російсько-фашистські окупаційні ЗС РФ ведуть вогонь з РСЗВ БМ-21 ГРАД прям і...

Опубліковано 72 Гвардійська ОМБР 30 січня 2017 р.

Ситуація в Авдіївці: ДСНС готова евакуювати людей

У ДСНС повідомили про те, що готові евакуювати людей в сусідні населені пункти.

"Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Гірник, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов'янськ). Для цього підготовлені і утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

У той же час, люди тікають з міста, не чекаючи евакуації.

"Ворог стріляє 152-ми, 120-ми і з "Граду". Люди масово тікають з Авдіївки. Справа в тому, що зараз тут немає ні світла, ні газу, ні води - життя завмерло. Звичайно, люди біжать від гуманітарної катастрофи і обстрілу", - повідомляє прес-офіцер 72-ї окремої механізованої бригади Олена Мокренчук.

Рішення про загальну евакуацію Авдіївки можуть прийняти до кінця дня

Ситуація в Авдіївці залишається напруженою. Перший заступник голови Донецької ВГА Євген Вілінський в коментарі РБК-Україна заявив про те, що прийняти рішення про загальну евакуацію цивільного населення з Авдіївки можуть до кінця сьогоднішнього дня. Так, за його словами, в першу чергу будуть евакуювати пацієнтів реанімації, лежачих людей з інвалідністю, а також за бажанням сім'ї з маленькими дітьми. Для цього вже підготували транспорт і місця для розміщення.

Крім того, Вілінський зазначив, що рішення про евакуацію прийматиме глава Донецької ВГА Павло Жебрівський.

Ситуація в Авдіївці: Порошенко провів нараду з силовиками

У зв'язку з ситуацією в Авдіївці Петро Порошенко провів нараду з силовиками. Так, за результатами заступник глави АП Костянтин Єлісєєв отримав доручення винести питання загострення ситуації в Авдіївці на розгляд Радбезу ООН.

"Ми сьогодні проводимо весь комплекс зусиль для того, щоб відновити енергопостачання, ремонтні бригади за доповіддю голови ОДА готові, і як тільки буде можливість, після припинення вогню, вони виїдуть для проведення робіт з відновлення енергопостачання", - також зазначив президент.

Порошенко також повідомив, що про ситуацію в Авдіївці поінформовані партнери в Сполучних Штатах Америки, Європейський Союз, НАТО. Крім того, українська сторона звернулася до ОБСЄ, і було дано завдання організувати переговори у складі Тристоронньої контактної групи.

ОБСЄ закликала РФ дотримуватися режиму припинення вогню

Вчора, 31 січня, у Відні відбулося термінове засідання ОБСЄ з приводу ситуації в Авдіївці. Так, за результатами переговорів, організація закликала РФ дотримуватися режиму припинення вогню. Із закликом припинити обстріл на Донбасі виступили також ООН, Рада безпеки ООН і Держдеп США.

Авдіївка: евакуація триває

З міської лікарні були эвакуированны всі хворі. Повідомляється, що їх направили в сусідню Костянтинівку. Також повідомляється, що операційні Авдіївки продовжують працювати за допомогою генераторів, тому в разі необхідності зможуть взяти важкохворих.

Крім того, радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив про те, що сьогодні з Авдіївки евакуюють 160 дітей з батьками.

"Україна готова вивезти в разі необхідності 12 тис. жителів Авдіївки, для яких у різних регіонах України є місця для забезпечення необхідним", - додав Шкіряк.

У той же час, Павло Жебрівський заявив, що у загальної евакуації необхідності поки немає.

1 лютого

Бойовики продовжують штурмувати Авдіївку

Бойовики продовжують обстрілювати авдіївку з важкого озброєння. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, "противник застосовував реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", артилерію калібру 152 міліметра, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю."

Сьогодні сили російсько-окупаційних військ продовжили обстріли українських позицій поблизу Авдіївки. Противник застосов...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 31 січня 2017 р.

Крім того, повідомляється, що бойовики два рази намагалися штурмувати Авдіївку, проте були зупинені українськими військовими.

Про те, що бойовики застосовують "Гради", повідомив також і Павло Жебрівський.

Близько 8-ї години ранку околиці #Авдіївка були обстріляні із градів. Пошкоджено близько 20 будинків. Поранено одного мешканця. Дані зараз уточнюємо.

Опубліковано Павлом Жебрівським 1 лютого 2017 р.

Також, за його словами, в результаті обстрілу поранено мирний житель, і пошкоджено близько 20 будинків.

Ситуація в Авдіївці: бойовики порушили перемир'я для проведення ремонтних робіт

Як повідомив Павло Жебрівський, російська сторона надала письмові гарантії припинення вогню для того, щоб ремонтні бригади змогли усунути розрив на лінії електропередач.

"Наші ремонтні бригади вже вийшли на місце розриву лінії електропередачі. З боку окупованих територій також вийшла бригада електромонтерів. Після проведення детальних обстежень, буде визначений масштаб пошкоджень та обсяги відновлювальних робіт", - повідомив він.

Щойно російська сторона в СЦКК надала нам письмове підтвердження гарантій припинення вогню. Три дні неймовірних зусиль П...

Опубліковано Павлом Жебрівським 1 лютого 2017 р.

Пізніше стало відомо, що режим тиші оголошено до 17:00. Однак бойовики порушили перемир'я і обстріляли енергетиків і саперів.

Російські бойовики щойно порушили режим тиші біля #Авдіївка. Рашисти розпочали хаотичну стрілянину по бригаді електромон...

Опубліковано Павлом Жебрівським 1 лютого 2017 р.

Авдіївка: евакуація

Голова РНБО Олександр Турчинов заявив про те, що необхідності для загальної евакуації немає. Однак ДСНС провела евакуацію дітей і бажають дорослих.

"1 лютого трьома автобусами перевезено 77 осіб (з них 19 дорослих та 58 дітей) в пансіонати "Перлина Донеччини" і "Смарагдове містечко" в р. Святогірськ. Також доставлені в р. Покровськ 13 осіб, з них 3 дитини, Маріуполь - 11 осіб, з них 4 дитини", - повідомляє прес-служба.

altalt

2 лютого

Бойовики обстріляли Мар'їнку

Сьогодні вранці стало відомо про те, що бойовики обстріляли житлові будинки і школи у Мар'їнці. Про це повідомили Павло Жебрівський і В'ячеслав Аброськін. Так, за словами Жебрівського, в Мар'їнці горить житловий будинок, а кілька хв впали поруч зі школою.

"Мар'їнка. Терористи луплять по місту. Деякі будинки вже горять. Призупено навчання в обох школах. Інформація про постраждалих уточнюється.", - написав Аброськін.

Авдіївка. Біля четвертої години ранку бойовики продовжили обстріл міста. Частково пошкоджені будівлі на вул. Нечаєва та ...

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 1 лютого 2017 р.

Обстріл Авдіївки поновилися

Волонтер Петро Дудник повідомляє про те, що обстріл в Авдіївці поновилися.

"Почалися обстріли. Тут, у старій Авдіївці, їх добре чути. За одну хвилину було кілька обстрілу. В цілому паніки немає", - передає волонтер.

Крім того, в поліції встановили ще 7 нових фактів пошкоджень будинків.

"З 29 січня по даний час в поліцію надійшли повідомлення про те, що загинула 1 людина, поранено 7 мирних жителів, пошкоджено 78 будівель, з яких 7 квартир, 70 приватних будинків і магазин. Остаточна інформація буде надана після ретельного документування всіх фактів терактів", - повідомляють у прес-службі ГУ Нацполиции Донецької області.

Бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку

В'ячеслав Аброськін повідомив про те, що станом на 19:30 бойовики відновили обстріл.

"В даний час знову почався мінометний обстріл. Вже є попадання снарядів у п'ятиповерховий житловий будинок на вулиці Молодіжна - пошкоджена газова труба і вибиті шибки", - написав він.

22.08. Авдіївка. Під обстріл потрапили пункти обігріву. Є постраждалі серед співробітників ДСНС: одна людина загинула та...

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 2 лютого 2017 р.

За його словами, обстрілюють також Мар'їнку і Красногорівки. Бойовики використовують важке озброєння, люди ховаються в бомбосховищах.

Крім того, за словами Павла Жебрівського, в результаті чергового обстрілу Авдіївки один чоловік загинув, ще один отримав поранення.

Безтямні рашисти щойно жорстко обстріляли Авдіївку. снаряди прицільно лягли в точки надання гаманітарної допомоги населе...

Опубліковано Павлом Жебрівським 2 лютого 2017 р.

В результаті обстрілу Авдіївки загинуло дві людини

В результаті обстрілу Авдіївки загинуло дві людини, ще двоє отримали поранення.

Біля обстріляної ЗОШ №2 знайшли поранену жінку. перевезли у Лікарню. Однак від ран жінка померла.Це вже друга загибла людина в Авдіївці за останню годину. Поранення в особі отримав іноземний фотожурналіст.

Опубліковано Павлом Жебрівським 2 лютого 2017 р.

Крім того, місцеві жителі повідомляють про те, що в Донецьку прогримів потужний вибух.

Ситуація на Донбасі обговорюють на засіданні Радбезу ООН

У Нью-Йорку проходить засідання Ради безпеки ООН, в ході якого обговорюється загострення ситуації на Донбасі, зокрема обстріл Авдіївки. Заступник генсека ООН Стівен Про'Брайен заявив про те, що організація готова надати гуманітарну допомогу жителям міста.

"31 січня Україна звернулася до міжнародних організацій з проханням підтримати цивільні особи, евакуйовані з Авдіївки. Якщо це буде потрібно ООН і міжнародні НПУ готові надати сприяння", - заявив О'Брайен.

Крім того, стало відомо про те, що в ході обстрілу Авдіївки загинув водій ДСНС і місцева жителька. Серед постраждалих - підполковник ДСНС і іноземний фотокореспондент.

Поранений співробітник ДСНС помер у лікарні

Боєць 122 батальйону Маси Найєм повідомив про те, що поранений підполковник ДСНС помер в операційній.

"Начальник мнс, кажуть, загинув тільки що на операційному столі", - написав він.

Крім того, Зорян Шкіряк заявив про те, що більшість обстрілу Авдіївки здійснюють кадрові російські військові.

Обстріли мирної української Авдіївцї здебільшого здійснюють військовослужбовці регулярної російської армії! Звично і під...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 2 лютого 2017 р.


3 лютого

Ситуація з енергопостачанням Авдіївки може налагодитися

Російська сторона СЦКК (Спільного центру з контролю і координації, - ред.) гарантує виконання "режиму тиші" в районі, де стався обрив лінії електропередач в Авдіївці. Відповідну інформацію оприлюднив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, російська сторона передала українській письмові гарантії припинення вогню.

"Бригада електромонтажників у супроводі саперів готується до виїзду на відновлення ЛЕП. З боку тимчасово окупованій території також виїжджає бригада електромонтажників", - написав Жебрівський у своєму Facebook.

Російська сторона в СЦКК надала письмові гарантії припинення вогню від 7:00 до 18:00 в районі пориву ЛЕП біля #Авдіївка....

Опубліковано Павлом Жебрівським 2 лютого 2017 р.

Бойовики здійснюють пуск РСЗВ з житлових кварталів Донецька

У Bellingcat визначили що бойовики здійснюють обстріл Авдіївки з житлових кварталів Донецька. Зокрема, в повідомленні йдеться про те, що з району гіпермаркету "Ашан" 31 січня, а також 1 лютого виявлено два місця, звідки бойовиками був здійснений обстріл.

"Враховуючи близькість обох місць пусків до розташованої в цій місцевості цивільній інфраструктурі, будь-яка українська контратака, покликана придушити вогонь РСЗВ, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають в цьому районі. Для пусків напевно використовувалися реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", шасі яких дозволяють машинам пересуватися по бездоріжжю", - йдеться в тексті.

ДСНС спростували загибель підполковника

У ДСНС заявили про те, що підполковник Дмитро Тритейкин живий, він доставлений у військовий госпіталь Покровська. Нагадаємо, що раніше боєць 122-го батальйону Маси Найєм повідомив про те, що підполковник ДСНС помер під час операції.

"Водій аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в Донецькій області Сергій Горбань загинув", - додали в ДСНС.

Мешканці Донецька намагалися заблокувати артилерію

Заступник голови Мінато Георгій Лою повідомив про те, що за його інформацією мешканці Донецька намагалися заблокувати артилерію бойовиків. Однак їх назвали "зрадниками" і розігнали.

"За наявною інформацією, цивільні мешканці Донецька намагалися припинити "роботу" артилерії, яка стріляла по Авдіївці. Були названі "зрадниками" і розігнані пострілами в повітря", - повідомив Лою.

За наявною інформацією, цивільні мешканці Донецька спробували припинити "роботу" артилеріі, яка гатила по Авдіівці. Були названі "зрадниками" і розігнані пострілами в повітря.

Опубліковано George Tuka 3 лютого 2017 р.