ua en ru

Порошенко закликав США розглянути збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги

Порошенко закликав США розглянути збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги Фото: Порошенко на зустрічі з конгресменами (president.gov.ua)

Члени Конгресу США запевнили Порошенка, що продовжуватимуть політично та фінансово підтримувати Україну

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із делегацією Конгресу США закликав американську владу розглянути можливість збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги, передає прес-служба глави держави.

"Порошенко закликав розглянути можливість збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги Україні, включаючи надання озброєнь оборонного характеру, а також лікування та реабілітацію українських військовослужбовців", - говориться в повідомленні.

Члени Конгресу, своєю чергою, запевнили, що продовжуватимуть політично та фінансово підтримувати Україну "у її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також реформаторські зусилля української влади".

Нагадаємо, у липні конгресмени під час переговорів с Порошенком відзначили необхідність посилення санкцій проти Росії.

Тоді сторони обговорили питання зміцнення обороноздатності України, виділення фінансової допомоги США, а також посилення інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва.