ua en ru

Порошенко закликав фахівців взяти участь у конкурсі до антикорупційного суду

Порошенко закликав фахівців взяти участь у конкурсі до антикорупційного суду Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Прийом заяв до ВАКС закінчується сьогодні

Президент Петро Порошенко закликав працівників скористатися останньою можливістю і подати документи для участі у конкурсі суддів до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) України. Про це він сказав у ході виступу на Ялтинській європейській стратегії (YES), передає прес-служба глави держави.

За його словами, сьогодні, 14 вересня 2018, закінчується термін прийняття документів від кандидатів на посаду суддів Вищого антикорупційного суду.

"Молоді амбітні справжні патріоти і професіонали, хто ще не встиг або не вирішив подавати чи ні, прошу брати участь у конкурсі. Без вас цього не має відбутися", - закликав Порошенко.

Він нагадав, що минулого року на YES обговорювалося питання про те, чи взагалі буде створено в Україні антикорупційний суд.

"А вже зараз маємо результат - завтра закінчується конкурс на посади до нього", - констатував Порошенко.

Нагадаємо, як повідомив посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, Європейський союз невдовзі запропонує кандидатури до Громадської ради міжнародних експертів, яка допомагатиме відбирати суддів до Вищого антикорупційного суду. Додамо, що минулого тижня на посади до антикорупційного суду вже було подано 25 заяв.