ua en ru

Порошенко закликав Раду ухвалити закон про спецконфіскацію

Порошенко закликав Раду ухвалити закон про спецконфіскацію Фото: Петро Порошенко хоче ухвалення спецконфіскації в Україні

Президент попросив депутатів не ставати на бік злочинців, які обкрадали країну

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду не ставати на бік злочинців, які обкрадали країну, й ухвалити закон про спеціальну конфіскацію. Про це він сказав під час своєї поїздки в Харків, передає телеканал "112 Україна".

"Шановні народні депутати, наголошую як президент, як головнокомандувач внести зміни, які ви побажаєте потрібними, провести всі необхідні консультації, але ухвалити рішення про спецконфіскацію, оскільки це інструмент фінансування оборонної галузі", - звернувся глава держави.

При цьому Порошенко наголосив, що якщо відповідне рішення не буде ухвалено, то це означатиме, що парламент "працює на злочинців, які крали величезні кошти".

Нагадаємо, 22 вересня депутати спробували включити до календарного плану пленарних засідань на тиждень урядовий законопроект про спецконфіскацію, однак голосів для цього не вистачило. На вечірньому засіданні голосів за включення законопроекту також двічі не вистачило.

6 жовтня нардепи вкотре відмовилися включити до порядку денного парламенту законопроект №5142 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів".