ua en ru

Порошенко закликав скасувати обтяжливі для бізнесу вимоги по застосуванню РРО

Порошенко закликав скасувати обтяжливі для бізнесу вимоги по застосуванню РРО фото: Петро Порошенко під час зустрічі з підприємцями (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

П’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко розкритикував запровадження так званого "локдауну вихідного дня", через який підприємці вийшли під стіни Верховної ради й закликав скасувати обтяжливі для бізнесу вимоги по застосуванню РРО.

Про це Порошенко заявив у Рівному під час зустрічі із місцевими підприємцями, передає прес-служба.

"Перше, що ми вимагали - поверніться до моделі оподаткування бізнесу, яку ми запроваджували 5 років тому. Скасувати треба їхню спробу запровадити РРО для суб’єктів малого та середнього бізнесу, для ФОПів - хоча б на період коронавірусу і реабілітаційного періоду після нього", - наголошує Порошенко.

Крім того, на його думку, треба повернути право тим, хто на спрощеній системі оподаткування, вести облік так, як їм комфортно. Зараз не час відмовлятися від книг обліку.

"Треба переходити на податок на виведений капітал. Ми маємо це зробити. Тому що це є єдина можливість вийти з кризи", - додає Порошенко.

Він також закликає запровадити дворічний мораторій на збільшення ставок податків і зборів. І відновити норму щодо неможливості внесення змін до річного плану-графіку планових перевірок платників податків.

Порошенко вважає необхідним скасувати дискримінаційні та корупційні норми проекту 1210, який вже став законом, щодо прав податківців на власний розсуд визначати бізнесмена порушником закону, а також вимоги доводити, чому він здійснює ту чи іншу діяльність.

"Наступна позиція - прийміть наш закон про бюро фінансової безпеки. Щоб забрати право на гарматний постріл підходити до бізнесу прокураторі, СБУ, поліції, податківцям - всім", - говорить Порошенко.

Він також пропонує знизити з 18% до 5% (до ставки єдиного податку) податок від надання в оренду приміщень - це дозволить вивести доходи з тіні.

Нагадаємо, 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав прийняті Верховною радою законопроекти №1053-1 і N1073 про застосування РРО в торгівлі, громадському харчуванні та сфері послуг для детінізації розрахунків.

З 1 січня 2021 року касові апарати повинні використовувати, в тому числі всі фізособи-підприємці, які працюють на 2-4 групах платників Єдиного податку.