ua en ru

Порошенко закликав контактну групу посилити політичне управління робочих підгруп

Порошенко закликав контактну групу посилити політичне управління робочих підгруп Фото: Президент України Петро Порошенко

Мартін Зайдик вітав прийняття Радою в першому читанні змін до Конституції у сфері децентралізації

Президент України Петро Порошенко в ході зустрічі з представником ОБСЄ в тристоронньої контактної групи Мартіном Зайдиком підкреслив необхідність істотного посилення контактною групою безпосереднього політичного управління діяльністю її робочих підгруп. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

З цією метою Порошенко закликав представників України, Росії та ОБСЄ в контактній групі налагодити і підтримувати регулярні робочі контакти.

"Мартін Зайдик привітав ухвалення 31 серпня Верховною Радою України в першому читанні змін до Конституції у сфері децентралізації. Він також висловив жаль з приводу ескалації насильства навколо парламенту, що призвело до людських жертв, і підтримав рішучих заходів Президента України з проведення ефективного розслідування та притягнення до відповідальності винних", - йдеться в повідомленні.

Під час обговорення діяльності підгрупи з соціально-економічних питань Порошенко запевнив у готовності української сторони реалізовувати попередньо погоджені проекти з відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України завтра, 2 вересня, розгляне питання введення санкцій проти РФ.