ua en ru

Порошенко привіз в Мюнхен паспорта військових РФ, які воювали на Донбасі

Порошенко привіз в Мюнхен паспорта військових РФ, які воювали на Донбасі

Президент України Петро Порошенко привіз на Мюнхенську конференцію з питань безпеки паспорта військових з Російської Федерації як доказ їх перебування на Донбасі. Про це Президент повідомив під час виступу.

"Це паспорти та військові квитки російських військових, що "заблукали" на території України та були затримані українськими силовиками. Які ще потрібні докази агресії?", - заявив Порошенко, демонструючи паспорти.

Порошенко привіз в Мюнхен паспорта військових РФ, які воювали на Донбасі

У своєму виступі Порошенко наголосив на необхідності мирного вирішення конфлікту на Донбасі і виконання мінських домовленостей.

"Я - Президент миру. Я - не військовий Президент. Мій перший крок на позиції Президента був - одностороннє перемир'я і мій мирний план. На саміті НАТО ми підписали мирний протокол, мінський меморандум. Дуже прості речі - звільнення заручників, перемир'я, відведення всіх іноземних військ з моєї території. Дуже простий демократичний механізм. Вільні місцеві вибори, які будуть під наглядом міжнародних спостерігачів. Немає інших способів представити людей Донбасу в демократичній і вільній Україні. Але це не сподобалося нашому опоненту. Я впевнений, що тільки мінський меморандум і мінські протоколи, тільки всесвітньо визнаний мінський договір може стабілізувати ситуацію в Україні. Ми ніколи не визнаємо ці незаконні вибори, де вони обрали так званих лідерів Луганської і Донецької республіки", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не збирається воювати ні з ким.