ua en ru

Порошенко присвоїв звання Герой України волонтеру Жемчугову

Порошенко присвоїв звання Герой України волонтеру Жемчугову Фото: Володимир Жемчугов

Зокрема за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України волонтеру Володимиру Жемчугову, який побував у полоні бойовиків, отримавши там інвалідність. Відповідний указ №9/2017 він підписав 21 січня, повідомляє в неділю прес-служба глави держави.

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Жемчугову Володимиру Павловичу", - йдеться в указі.

При цьому там наголошено, що цієї нагороди волонтера удостоєно "за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу".

"Як активний учасник руху опору російській окупації він провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об’єктів ворога та особового складу окупаційних військ. При спробі захоплення ворогами, Володимир Павлович вирішив підірвати себе, внаслідок чого отримав тяжкі поранення", - сказав Порошенко під час вручення нагороди Жемчугову.

Нагадаємо, 17 вересня 2016 року українській стороні вдалося визволити з заручників у бойовиків так званої ЛНР волонтера Володимира Жемчугова, який повернувся з полону повністю сліпим і без обох рук. При цьому під час передачі волонтера українській стороні на нього накинувся з допитами і звинуваченнями сепаратистський журналіст Грем Філліпс.