ua en ru

Порошенко заявив, що ще не прийняв рішення про можливе продовження перемир'я

Президент України Петро Порошенко прийме рішення щодо продовження режиму припинення вогню на сході України після повернення в Україну та проведення консультацій з керівниками силових відомств.

Президент України Петро Порошенко (на фото) прийме рішення щодо продовження режиму припинення вогню на сході України після повернення в Україну та проведення консультацій з керівниками силових відомств. Про це він заявив на сьогодні прес-конференції в Брюсселі.

Так, на запитання журналіста, чи буде продовжено мирний режим на сход України, Порошенко відповів: "Це рішення буде прийняте мною після повернення в України і після проведення консультацій з Міністром оборони, командуванням Нацгвардії, міністром внутрішніх справ, начальником Генштабу та іншими членами РНБО"

Але у той же час Президент наголосив, що оскільки саме сьогодні спливає час, відведений на припинення вогню, то саме сьогодні і буде ухвалене відповідне рішення.

Нагадаємо, 20 червня Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню силами АТО в односторонньому порядку, щоб дати можливість роззброїтися бойовиків на сході України. При цьому в його указі наголошується, що перемир'я оголошується з 22:00 20 червня по 22:00 27 червня.