ua en ru

Порошенко накаже Держприкордонслужбі не пускати спостерігачів від Росії

Порошенко накаже Держприкордонслужбі не пускати спостерігачів від Росії Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Таким чином планується запобігти прибуттю до України росіян як спостерігачів на виборах він міжнародних організацій

Прикордонній службі буде надано наказ не пропустити російських спостерігачів на вибори в Україні. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час програми "Свобода слова" на ICTV, передає РБК-Україна.

Президент пояснив, що саме таким чином планується фізично запобігти прибуттю до України росіян як спостерігачів від міжнародних організацій.

"Я вам хочу сказати, що я як президент України дам наказ як верховний головнокомандувач Прикордонній службі України – не запустити (російських спостерігачів, - ред.). Гарантую вам, що наказ верховного головнокомандувача буде виконано", - заявив Порошенко

Нагадаємо, за інформацією Служби зовнішньої розвідки України російська влада додатково виділила своїм спецслужбам 350 млн доларів для реалізації підривної діяльності на виборах у Україні в 2019 році.

За даними розвідки, гроші будуть спрямовані на проплату фейкових новин і підкуп, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, а також для підготовки кібератак.