ua en ru

Порошенко запросив американські компанії увійти до складу Національної інвестиційної ради

Порошенко запросив американські компанії увійти до складу Національної інвестиційної ради Фото: Петро Порошенко

Президент привітав плани провідних американських корпорацій "Каргіл", "Бунге", "Дженерал Електрик" збільшити свої інвестиції в Україну

Президент України Петро Порошенко запросив американські компанії увійти до складу Національної інвестиційної ради. Про це він заявим у ході зустрічі з Міністром торгівлі Сполучених Штатів Америки Пенні Пріцкер, яка перебуває з робочим візитом в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема він подякував міністру торгівлі США за підтримку України у захисті її суверенітету та територіальної цілісності, фінансову і технічну допомогу для проведення реформ в Україні.

"Останнє рішення щодо надання кредитних гарантій з боку уряду США є визнанням наших досягнень, як і рішення Міжнародного валютного фонду про виділення нам чергового траншу", - наголосив Порошенко та зазначив, що це є "суттєвою фінансовою підтримкою наших реформ".

Крім того, Порошенко привітав плани провідних американських корпорацій "Каргіл", "Бунге", "Дженерал Електрик" збільшити свої інвестиції в Україну, а також запросив американські компанії увійти до складу Національної інвестиційної ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримала від США дипломатичну ноту щодо кредитних гарантій обсягом в 1 млрд доларів.