ua en ru

Порошенко: перешкоджання трибуналу по Boeing передбачає відповідальність за катастрофу

Порошенко: перешкоджання трибуналу по Boeing передбачає відповідальність за катастрофу Фото: Петро Порошенко

Бойовикам на Донбасі продовжують передавати зброю через непідконтрольну Україні частину кордону з РФ

Президент України Петро Порошенко заявив, що перешкоджання трибуналу по аварії літака Boeing передбачає відповідальність за катастрофу. Про це глава української держави заявив в ефірі телеканалу CNN.

"Я думаю, що, на жаль, вона (реакція Росії на трибунал по Боїнгу, - ред.) передбачувана. І це дуже погано, тому що після розслідування повинен бути другий етап - відповідальність терористів, які вбивають невинних жертв. Ми рішуче підтримуємо Міжнародний кримінальний трибунал, який має бути ухвалений Радою Безпеки Організації об'єднаних націй. І ми думаємо, що якщо хтось хоче зупинити цей процес, то він бере відповідальність на себе. І це абсолютно не те, що потрібно зараз глобального світу, тому що це не тільки трагедія, яка сталася з літаком, Україна від цього також постраждала", - заявив він.

За словами Порошенка, спочатку це була гібридна війна, а сьогодні це справжня війна з окупацією української території, з анексією Криму, з російськими військами, які зараз присутні на території України.

Він зазначив, що терористам продовжують постачати сучасне зброю через неконтрольовану частину українсько-російського кордону.

Нагадаємо, Порошенко вважає критику від РФ ознакою того, що Україна все робить правильно".