ua en ru

Порошенко і прем'єр Нідерландів обговорили розслідування катастрофи Boeing

Порошенко і прем'єр Нідерландів обговорили розслідування катастрофи Boeing Фото: Президент України Петро Порошенко

Глави МЗС Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України узгодять спільні кроки для просування проекту резолюції по трибуналу

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у ході телефонної розмови обговорили стан розслідування катастрофи Boeing-777 на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

В ході розмови Порошенко висловив співчуття народу Нідерландів у зв'язку з річницею катастрофи Boeing. "Сьогодні, і рік тому, наш народ засуджує цю трагедію і висловлює підтримку і щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих", - зазначив Порошенко.

"Петро Порошенко і Марк Рютте обговорили стан розслідування катастрофи і домовилися і надалі вживати всі необхідні заходи для реалізації спільної ініціативи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України щодо заснування міжнародного трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов'язаних зі збиванням літака. У зв'язку з цим було вирішено доручити главам зовнішньополітичних відомств "п'ятірки" узгодити спільні кроки по просуванню проекту резолюції і статуту трибуналу в рамках Ради безпеки ООН", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, результати технічної частини розслідування обставин катастрофи малайзійського Боїнга-777 на Донбасі будуть оголошені в третій декаді серпня 2015 р.