ua en ru

Катастрофа MH17: Нідерланди оголосять результати розслідування до кінця серпня

Катастрофа MH17: Нідерланди оголосять результати розслідування до кінця серпня Фото: глава держкомісії з розслідування катастрофи Boeing 777 Геннадій Зубко

Кримінальна частина розслідування практично підійшла до кінця

Результати технічної частини розслідування обставин катастрофи малайзійського Боїнга-777 на Донбасі будуть оголошені в третій декаді серпня 2015 р. Про це в ході брифінгу в Києві повідомив віце-прем'єр-міністр України, голова державної комісії з розслідування причин катастрофи Boeing 777 Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні кримінальна частина розслідування практично підійшла до кінця, і вже є попередні висновки. Технічне розслідування вже завершується і є два репорта (звіту - ред.) від нідерландської сторони, які спрямовані нашої Національної комісії, незалежної, з розслідування катастроф цивільної авіації, яка зараз збирає практично всі коментарі від усіх міністерств українського уряду для того, щоб надати коментарі до цього офіційного репорту, і на наступному тижні ці коментарі будуть відправлені саме нідерландської стороні. А у третю декаду серпня нідерландська сторона, зібравши практично всі коментарі всіх країн Joint Investigation Team (міжнародна слідча група з 5 країн - ред.), вже буде оголошувати про висновки технічної комісії", - сказав Зубко.

Чиновник додав, що Україна також очікує від Ради безпеки ООН рішення щодо створення міжнародного трибуналу по даному питанню.

"Найголовніше - ми чекаємо від Ради безпеки ООН ухвалення резолюції щодо створення міжнародного трибуналу на основі ad hoc і початку роботи такого трибуналу", - підкреслив віце-прем'єр.

"Передавши вже 296 з 298 тел родичам загиблих, цей захід (вшанування пам'яті загиблих у катастрофі - ред.) сплановано саме для того, щоб показати, що розслідування буде закінчено, винні будуть знайдені і в розслідуванні цьому буде поставлена крапка", - додав Зубко.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко оголосив про завершення Нідерландами розслідування катастрофи Боїнга.